Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 20-09-2015 11:45:27
Auto & Vervoer

E-fiets

Er is een gezegde dat luidt : "hoe ouder hoe gekker".
als de wat "oudere" fietser de fiets met trapondersteuning zou gebruiken op de wijze waar deze voor bedoeld is dan zou er geen vuiltje aan de lucht zijn.
een fiets met trapondersteuning geeft de berijder een steuntje in de rug en maakt het daarmee de oudere, die met een standaard fiets niet of nauwelijks meer vooruit komt, weer mogelijk om te gaan fietsen.
de misser in de ondersteuning is mijns inziens dat de ondersteuning voor een normaal ondersteunde fiets is gereguleerd op 25 km/h en deze snelheid ook vrij eenvoudig kan worden gehaald.
een afstelling v.d. ondersteuning op maximaal 20 km zou heel wat ongevallen kunnen voorkomen.
inmiddels zijn er veel fietsen op de markt die steeds meer snelheid en vermogen bieden en daarbij ook nog eens minder inspanning vragen dan een standaard e.bike.
het aantal ongevallen zal hierdoor helaas alleen maar toenemen mede doordat men niet zo verstandig is om een valhelm te dragen en/of de snelheid aan te passen.
recreatief fietsen is fietsen in een tempo waarbij je van de omgeving kunt genieten en, zonder al te veel risico, om je heen kan kijken en niet om zo snel als mogelijk je rondje af te raggen.
dan kan je beter op een racefiets stappen en daarbij niet vergeten om de oogkleppen voor te doen.

ik ben niet bevooroordeeld t.o.v. de "oudere" e.bike gebruiker, want ook ik val al heel wat jaren in de categorie "oudere" fietser met een e.bike, maar ben wel bijna heel m'n leven al een fietskilometer vreter en gebruik de ondersteuning van mijn e.bike waar dit voor bedoeld is.