Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 20-09-2015 12:55:35
Geldzaken & Recht

Swizz contact

Merkwaardig: ik zie mijn uitgebreide reactie niet waarin ik allereerst verwees naar het belastingverdrag zoals dat geldt tussen nederland en zwitserland (sedert 2011) te vinden via bijv google. https://www.rijksoverheid.nl/.../2011/.../nieuw-belastingverdrag-met-zwit...


van belang is niet waar je betaald krijgt maar wie je betaalt en vooral ook waar het domicili van vraagsteller is. is dat in nederland, dan normaliter de nederlandse fiscus 'aan de deur kloppen' maar de zekerheid daarover: in het belastingverdrag is daar van alles over te vinden.

omdat gesproken wordt over een zwitsers contract / contract naar zwitsers recht ga ik er met deze antwoorden vanuit dat u dan voor een zwitserse onderneming werkt.

in het verdrag zal ongetwijfeld ook het een en ander geregeld zijn over 'voorkomen van dubbele belasting' .

voor u is minstens zo belangrijk dat indien uw domicili niet meer in nederland is u niet meer verplicht verzekerd bent voor de sociale wetgeving, lees met name de aow. u kunt zich daarvoor vrijwillig verzekeren. als u 'een zwitserse betaling' krijgt waarop geen premie sv wordt ingehouden zal de belastingdienst indien u formeel in nederland blijft wonen (domicili) dan wel degelijk een aanslag na het verzoek om aangifte te doen.

een dergelijk verzoek krijgt u dan overigens hoe dan ook ook voor de inkomstenbelsting en dan is van belang of er in zwitserland wordt ingehouden of niet en is het 'wereldinkomenbeginsel ' aan de orde. tenslotte kunnen ten aanzien van uw ziektekostenverzekering ook problemen ontstaan (wel of geen awbz bijv.) .
ik raad u aan een fiscalist te raadplegen die bekend is met werken in resp. salaris ontvangen uit het buitenland omdat het een lastig verhaal is, zeker voor een leek.