Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mu
musicchips - 20-09-2015 17:24:43
Geldzaken & Recht

Swizz contact

[quote=notorious schreef op zondag 20 sep 2015, 12:33]ik zal wel bellen volgens mij is het zo dat je in het land waar je betaalt krijgt belasting moet afdragen
maar dat je ook geen hypotheek renten aftrek krijgt en anderen nederlandse belasting voordelen

in beginsel is het zo dat je inkomstenbelasting moet betalen in het land waar je inkomsten hebt. maar er kunnen belastingverdragen zijn. woon je in de eu, dan gelden eu regels. zoals de regel dat je mag wonen binnen de eu waar je wilt en dat doet niets af aan je nationaliteit. maar helaas, zwitserland behoort niet tot de eu en dat maakt het lastig.
uit de praktijk kan ik melden dat het helemaal geen bal uit maakt, desnoods betaal je amper belasting, want zelfs binnen de eu kunnen ambtenaren het beleid helemaal niet uitvoeren. het is in praktijk allemaal een papieren neus en daar waar regels gelden weet niemand hoe ze die moeten uitoefenen?en doen ze dat ook niet.