Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mu
musicchips - 21-09-2015 14:44:14
Elektronica & TV

Mediamarkt prijsverschil

[quote=1953 schreef op maandag 21 sep 2015, 02:20]ja, zelfs per vestiging kan hetzelf verschillen onderling, heeft te maken met concurrentie.
absoluut, zo is het.
zoals gezegd: het zijn franchisers. mediamarkt filialen kunnen op de pof inkopen via het moederbedrijf, maar er wordt ook buiten het moederbedrijf om ingekocht. ze hebben zich wel te conformeren aan landelijke acties, maar er zijn ook lokale acties en zelfs lokale folders.
en och ja, electronica wordt steeds beter en meestal ook steeds goedkoper. electronica bedrijven maken snel nieuwe producten om er nog wat aan te kunnen verdienen, de verouderde electronica moet dan zo snel mogelijk worden opgeruimd om magazijnruimte vrij te krijgen. zo zit die markt nu eenmaal in elkaar. geen verkoper kan voorspellen wat er volgende maand in de aanbieding is en bij welk filiaal ze voorraad gaan opruimen. soms komt er compensatie van de fabrikant voor een te grote voorraad-positie van een product. het gaat allemaal met hangen en wurgen. simpel gezegd: vandaag deal or no deal en morgen ziet de wereld er weer heel anders uit.