Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 23-09-2015 21:20:10
Geldzaken & Recht

Kan de werkgever eerder dan mijn opzegtermijn afscheid van mij nemen? ik zeg zelf mijn baan op.

Over het concurrentiebeding valt het nodige te zeggen.

bijv.

niet compleet

het concurrentiebeding moet niet alleen op papier staan, ook de vellen papier waar de arbeidsovereenkomst, het concurrentiebeding en de boete op beschreven staan, mogen niets aan interpretatie overlaten. zo komt een kopiefout voor rekening van de werkgever. ontbreekt bijvoorbeeld het vel papier waarop de boete bij overtreding van het concurrentiebeding beschreven stond, dan kan je werkgever de boete niet rechtsgeldig opeisen.

inhoudelijk niet in orde

de tekst van het concurrentiebeding moet inhoudelijk in orde zijn. afhankelijk van de beperking waar je werkgever je aan wil houden, moet hij duidelijk in het contract laten opnemen waar het voor jou om gaat. aan welke regels ben je gebonden en voor welke personen of bedrijven geldt die beperking?

bron klik https://www.jurofoon.nl/arbeidsovereenkomst/het-concurrentiebeding.asp">hier