Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 26-09-2015 06:59:52
Geldzaken & Recht

Catawiki ervaringen / advies

Beste nicolewolfs,

u heeft aangifte gedaan van identiteitsfraude. ik ga er vanuit dat u deze aangifte ook heeft doorgespeeld naar catawiki.
ik vind het overigens nog maar de vraag of er wel identiteitsfraude is gepleegd. u geeft aan dat iedereen die bij uw computer kan uit naam van u bij catawiki kan bestellen, hoop dat u hiervoor inmiddels maatregelen heeft getroffen.

als ik u was zou ik allereerst catawiki om bewijs vragen dat u degene bent die de aankoop heeft gedaan. wie eist bewijst, dus laat ze maar met bewijzen komen.
de kosten van € 1300,- in vergelijking met de € 1000,- voor de ring is een groot verschil. er worden http://www.catawiki.nl/help/use_auction">9 procent veilingkosten in rekening gebracht en men geeft aan dat er verder geen kosten zijn.
als u geen betalingsherinnering heeft ontvangen mogen er geen incassokosten in rekening worden gebracht, meer informatie leest u https://www.consuwijzer.nl/thema/incassokosten">hier. het bedrag van € 1300,- zal dan ook niet kloppen vermoed ik. als u na 14 dagen al een verhoging van € 210,- te pakken heeft dan klopt dat gewoon niet.

een incassobureau kan bedreigend en intimiderend overkomen maar meer dan u aanmanen en sommeren kan een incassobureau niet. om u te dwingen tot betalen zal er een rechter en een deurwaarder aan te pas moeten komen waarbij de rechterlijke uitspraak is dat u moet betalen.
laat u dus niet intimideren door het incassobureau. als u ze na 14 dagen al op uw dak heeft dan klopt er sowieso iets niet. als ik uw vraag goed begrijp dan heeft u nooit een bevestigingsmail of factuur van catawiki ontvangen maar wel al na 14 dagen een mail van het incassobureau.
geen idee of u beschikt over een rechtsbijstandsverzekering maar als u die heeft zou ik deze inschakelen. afhankelijk van uw inkomen zou u ook nog contact kunnen opnemen met het https://www.juridischloket.nl/">juridisch loket. zoek in ieder geval juridische hulp zodat u duidelijk weet waar u staat.
als ik u was zou ik catawiki nu allereerst om bewijs vragen dat u besteld heeft. daarmee koopt u voor uzelf ook weer wat tijd zodat u juridische hulp kunt zoeken zodat u weet waar u staat.

alle communicatie bij voorkeur zwart op wit (brief/email) zodat u er later nog bewijs van heeft.
en natuurlijk nooit iemand van een incassobureau binnen laten, meteen de deur dicht gooien als ze aan de deur staan. dat is pure intimidatie, dat moet u niet laten gebeuren.