Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
metterwoon - 26-09-2015 11:23:23
Geldzaken & Recht

Metterwoon

Hoi hopetobehelping
het gaat nog steeds om die zaak klopt, toen we deze overeenkomst aangingen was er geen sprake van kinderen die ergens recht op hadden, kinderen tegenpartij 2 en mijn kinderen 2 die zouden bij overlijden van beide partijen met hun vieren de woning erven en dan de woning kunnen verkopen en de opbrengst delen zo was de afspraak.

nu is mijn man al in 1993 overleden en aangezien er geen testament was hebben mijn kinderen van al het vermogen wat er was hun kindsdeel van vaders part gekregen en ook uitbetaald gekregen toen ze 18 jaar oud was die wet bestond toen nog dat je kindsdeel moest uitbetalen op 18 jarige leeftijd.

bij de tegen partij is de vader overleden en ik weet niet hoe het daar verdeeld is, maar ze zijn in ieder geval beide zoons voor 1/12de eigenaar van blooteigendom/naakteigendom hoe het ook heet, en moeder voor de rest nog mede-eigenaar.
.
dus vraag ik me af of die link van toepassing is op deze overeenkomst, en of de clausule van metterwoon nu een andere betekenis gekregen heeft zoals die nu toegepast word in de link die jij me toestuurde. want in de akte die in 1990 is opgesteld was de metterwoon clausule gebruikt op advies van die zoon dat als ik de woning zou verlaten ik mijn rechten zou verliezen en zo de woning in ze geheel verkocht kon worden en dat wilde de zoons bereiken door aan de rechter te bewijzen dat ik de woning verlaten had daar was de clausule voor ,die akte is gemaakt in het oude wetboek nu er een nieuw wetboek is met die andere versie van het metterwoon verlaten of dat ook geld voor een oude overeenkomst.
in de woz staat bij achterstallig onderhoud een (-) of dat dan betekend achterstallig weet ik niet, maar er is ook onderhoud door nalatigheid en dat staat daar zeker niet in vermeld of rekening mee gehouden en dat is ook het twistpunt tussen partijen andere partij zegt gewoon het is nu jouw beurt om te wonen in de staat waarin de woning verkeerd zei vinden dat ze nergens toe verplicht zijn.

groetjes