Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 26-09-2015 13:34:48
Geldzaken & Recht

Metterwoon

Beste metterwoon,

heb de 'oude' vraag nog even doorgelezen.
het verbaast mij dat de rechter eigenlijk helemaal niet ingaat op dat u deze rechtszaak hebt aangespannen en dat uw eis is dat de tegenpartij kosten voor het 'groot' achterstallig onderhoud op zich neemt. is het uw advocaat niet gelukt om de rechter bij de leest te houden ?
de rechter dient de zaak af te handelen die is aangespannen.
de rechtbank waar de zaak behandeld wordt is toch (hopelijk) niet de rechtbank waar de echtgenote van een van de zonen rechter is ? als dat zo is dan zou ik meteen de rechter https://www.rechtspraak.nl/recht-in-nederland/themadossiers/wrakingdossier/pages/achtergrondinformatie.aspx">wraken. mocht het zo zijn dan zou u ook nog een https://www.rechtspraak.nl/organisatie/hoge-raad/overdehogeraad/bijzondere-taken-hr-en-pg/klachtbehandeling-volgens-de-wet-op-de-rechterlijke-organsatie/pages/default.aspx">klacht kunnen indienen.

voor wat betreft het bedrag wat er nu bepaald wordt. het gaat dus om de waarde van de woning nu en daar krijgen beide partijen dan 50% van.
als we met de 60% rekenen voor het vruchtgebruik en woz waarde van € 265.000 dan is de waarde nu dus: € 265.000 * 0,4 = € 106.000. de helft hiervan is € 53.000.
als er gerekend wordt met 45% dan is de waar per partij dus: € 72.875.
het bouwkundig rapport dat u eerder heeft laten opmaken dient natuurlijk ook meegenomen te worden (daarin zitten voor u nog € 10.000 en voor de tegenpartij nog € 30.000 aan kosten in). dit dient uiteraard verrekend te worden.