Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
metterwoon - 26-09-2015 17:59:46
Geldzaken & Recht

Metterwoon

Hoi hopetobehelping

de rechter heeft in een tussen vonnis gesteld dat de tegenpartij zich moet uiten hoe zei de verdeling zien nu zei hebben voor 12 oktober want dan komt het voor hun stukken al ingeleverd bij de rechtbank en zo ook naar mijn advocaat gestuurd .
hun stelling is dat groot onderhoud/achterstallig niet van toepassing is want de woning is daar al op getaxeerd bij het woz volgens hun(maar niet de door nalatigheid verkregen groot onderhoud.
dus hebben de zoons met hun advocaat een berekening gemaakt voor welk bedrag ik ze zou kunnen uitkopen, in een eerder contact was het 77,000 later bij bezoek aan de rechter werd het 80,000 euro en nu dus 67,000 euro.
en ik moet van de rechter eerst aantonen of ik ze wel kan uitkopen of ik daar het geld voor heb zo niet dan word het aan derde verkocht. kan ik het aantonen dat ik ze kan uitkopen moet ik met een bedrag komen wat hun deel van de woning mijn waard is, nu heel weinig want hun deel hebben ze uitgeleefd en verwoond en dan ben ik nog billijk dat ik ze 40,00 wil geven .

ik heb op eigen kosten een bouwkundig laten doen door vve huis die onderzoeken ook voor de rijdende rechter en het onderzoek is rechtsgeldig voor een rechtszaak(dus niet de minste lijkt me maar dat rapport van hun is door tegenpartij afgewezen omdat zei daar niet bij aanwezig mochten zijn , dat mochten ze wel van mij als ze mee betaalde maar dat wilde ze niet dus heb ik ze ook niet gevraagd aanwezig te zijn en daar gaf de rechter mij in eerste instantie wel gelijk in ) tijdens het onderzoek hebben ze het bad vol laten lopen om te kijken of er daar lekkage was omdat het altijd vochtig was en de muren en vloeren in de naast liggende slaapkamers vocht, gescheurd en beschimmeld waren na het leeg laten lopen van het bad zagen we water op de vloer komen.
toen is de onderkant van het bad open gemaakt en geconstateerd dat sifon los lagen al het badwater onder de vloer liep, (geen kruipruimte aanwezig wel vloerverwarming) toen we daar de tegenpartij mee confronteerde zeiden dat is dan is die nooit aangesloten geweest (zou dan 21 jaar het badwater onder de dekvloeren gelopen zijn )ze dat is de de schuld van jouw man die heeft het huis gebouwd (wat ook niet waar is was erbij betrokken net als hun vader) het sanitair en de vloer/verwarmingen en convectorput zijn aangelegd door een erkend verwarmingsbedrijf.maar goed ik heb zelf een test gedaan door voor langere tijd water in het bad te laten weglopen dat water kwam in de convectorput omhoog als het onder de vloer verzadigd was. met gevolg als de radiator in de put aanging werd het hier in huis gewoon een sauna water droop van de muren en ramen. tegenpartij had wel ontdekt dat de convectorput lekte in plaats van contact op te nemen met het bedrijf die het aangelegd heeft jawel hebben ze een dompelpomp in de convectorput gelegd een groot gat in de muur naar buiten geboord en zo werd het water uit de put gehaald. dus geen onderhoud maar makkelijke oplossing gezocht dan wil ik weten wat voor schade al dat water wat 21 jaar onder de dekvloer waar de vloerverwarming ook ligt aangericht zo wie zo aantoonbaar de vochtige vloeren/muren en de schimmelvorming op de muren. ze hebben een carport aangebouwd het dak leer niet onder de trimlaag van het dak (plat dak) aangelegd maar tegen het boeiboord gespijkerd met gevolg het boeiboord daar achter is weg gerot en loopt het water langs de dakplaten in de garage, er is keer stormschade geweest boom van de buren op het dak (dus schade werd vergoed) blijkbaar op goedkope manier zelf opgelost om zo geld over te houden eht is een duur kunststof dak hebben gat dicht gemaakt met betum of hoe dat heet,maar ook het dak niet goed gecontroleerd want er zat nog een gat in de dakbedekking met gevolg dat bij veel regen val het water of smeltwater in de winter onder het dakleer liep met gevolg bij vorst de ijspegel aan het dak hingen achter het boeiboord niet ervoor dus boeiboord rotte weg. omdat te verhelpen hebben ze trespa tegen het boeiboord aangebracht strak er tegen aan zonder te ventileren dus trespa komt straks met boeiboord en al naar beneden. zo ik stop maar maar kan nog meer dingen op noemen die dus door nalatigheid groot onderhoud is geworden.
groetjes
nb ik heb trouwens toen ik de melding kreeg dat de mede eigenaar de woning metterwoon verlaten heeft en ik de puinzooi in huis zag een deurwaarder laten komen om alle schade vast te leggen op het moment dat ik de sleutel kreeg .