Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 26-09-2015 18:36:15
Geldzaken & Recht

Metterwoon

Beste metterwoon,

ik begrijp hoe het met het bouwkundig onderzoek is gegaan. logisch dat de tegenpartij het verworpen heeft, die willen alleen maar geld zien voor zover ik het allemaal goed begrijp. alles wat hun geld kost zal dus verworpen worden door ze.
maar in feite is het niet relevant of de tegenpartij het bouwkundig onderzoek wel of niet verwerpt. waar het om gaat is wat het oordeel van de rechter is, het lijkt mij dat een bouwkundig onderzoek toch niet zomaar opzij kan worden geschoven door de rechter. het dient dan ook meegenomen te worden in de waarde bepaling.
als de kaarten overigens zo liggen dat het aan u is om te bewijzen of u ze uit kunt kopen dan ben ik wel benieuwd welke 'derde partij' er geïnteresseerd zou zijn om de helft van een woning waarop vruchtgebruik van toepassing is te kopen. eventuele kopers dienen ook ingelicht te worden over het achterstallig onderhoud dus ik verwacht dat er geen 'derde partij' zal zijn die het gaat kopen.
als ik u was zou ik nogmaals proberen om de rechter weer op het juiste spoor te krijgen, wat is het oordeel van de rechter betreffende uw claim dat de tegenpartij moet betalen voor het achterstallige onderhoud zodat het uitgevoerd kan worden. dit zou ik met uw advocaat bespreken, hoop dat hij/zij nog niet helemaal 'murw gedraaid' is.