Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
metterwoon - 26-09-2015 20:39:04
Geldzaken & Recht

Metterwoon

Hoi marcel75
geen 77 zoals ik dacht
ik las je reactie maar die clausule van metterwoon is nog van het oude wetboek ruim 25 jaar geleden kunnen ze dat dan nu ook nog toe passen .
en naar mijn weten is die clausule in de akte gekomen door die zoon dat mocht ik de woning niet zelf betrekken ik de woning metterwoon verlaten heb en zo mijn recht van gebruik en bewonen zou kwijt raken onder die voorwaarde staat het metterwoon in de akte.
dat hebben de zoons ook willen gebruiken door voor de rechter te bewijzen dat ik de woning verlaten zou hebben en dan de zaak gesloten kon worden en de woning verkopen en opbrengst delen door mij en de moeder.
nu door de verandering in de wet gebruiken ze het op deze manier en valt deze overeenkomst wel in het kader van ouders en kinderen want ik dacht ergens gelezen te hebben dat niet samenwonende er een ander begrip aangeeft en het oude wetboek toegepast kan worden
groetjes