Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 27-09-2015 17:59:28
Geldzaken & Recht

Art"10 successiewet

Beste metterwoon,

zoals tijger1 ook al aangeeft denk ik dat het goed is als u (en uw advocaat) te rade gaan bij een goede notaris of een goede accountant.
zoveel mensen zoveel meningen maar ik zou niet blind vertrouwen op 1 oordeel van 1 notaris of 1 accountant. wat u als antwoord krijgt zou ik altijd laten 'dubbel-checken'. de vraag waar het dan om gaat, naar mijn idee dan toch, wat is de huidige waarde van de woning met in acht neming van het vruchtgebruik, de metterwoon clausule en het achterstallige onderhoud. dat bedrag dient door 2 gedeeld te worden als zijnde het bedrag waarmee u tegenpartij uit kunt kopen. mocht u een goede notaris/accountant vinden die een correcte berekening maakt en deze wijkt (in uw nadeel) af van de berekening van de tegenpartij dan kunt u voorstellen aan de rechter om een onafhankelijke instantie de berekening te laten maken.

het is niet onbegrijpelijk dat u, en ook uw advocaat, inmiddels enigszins 'murw' gedraaid zijn. 'focus' lijkt me wel het sleutelwoord. het is mens eigen om in te gaan op wat de ander inbrengt, waar de tegenpartij dus mee komt. als dat niet in lijn is met waar de rechtszaak om draait hoeft er niet op in gegaan te worden. 'focus' op waar het om draait en net als de tegenpartij kunt u natuurlijk ook gewoon dingen van de tafel vegen. een rechter mag ook best aangesproken worden om 'to the point' te blijven.
u mag uw advocaat uiteraard ook aanspreken op hoe het gaat. ik krijg de indruk dat hij/zij het ook allemaal niet meer weet, daar heeft u hem/haar niet voor natuurlijk. de advocaat dient zijn/haar capaciteiten/kwaliteiten te kennen en dus ook te weten wanneer er extra hulp ingeschakeld moet worden.
wens u heel veel sterkte en succes en hoop ondanks alles dat u toch nog enigszins kunt genieten van uw woonomgeving.