Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 28-09-2015 13:30:25
Garantie & Verzekeringen

Eigen bijdrage ziektekosten

Natuurlijk zijn er altijd weer 'uitvluchten', dat er nationaal of europees voor (zorg-)verzekeraars buffers worden voorgeschreven. de banken hebben het slechte voorbeeld gegeven en we willen niet, dat de verzekeraars ooit zelf patiënt worden en óók door de staat gered moeten worden.

mijn 'zwarte gat' bij dit systeem ligt in het feit, dat er miljarden opgepot staan, die waarschijnlijk prima belegd zijn en niemand inzicht heeft in welke fonds of investeringen deze verzekeraars (weer) meer invloed kunnen nemen met ons premiegeld.

economisch-technisch zouden dit beleggingen moeten zijn, die in noodgevallen direct opeisbaar zijn. dus een ziekenhuis opkopen door een verzekeraar zou geen optie zijn, maar waar is dit enorme kapitaal dan aangelegd ? heeft iemand daar meer inzicht over?