Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 28-09-2015 14:09:12
Elektronica & TV

Televisie

Ik heb 5 jaar lang in de electronica retail gewerkt, en ben er nu net 4 jaar uit.
dit was toendertijd de mening over veel marken. en van wat ik de laatste tijd heb gehoord is dit nog redelijk relevant.


merken:

-philips is een beetje prijsschieten qua kwaliteit sinds de tv's niet meer door philips worden gemaakt. ik zou hier alleen vor gaan als je ambilight echt leuk vind. (muur wordt verlicht in de kleuren op je scherm)

-samsung maakt schreeuwerige tv's met veel kleuren in de hoop hiermee klanten te trekken in de winkel. (ja dit werk helaas echt). schermen die ze gebruiken zijn vaak gemaakt door lg.
ze hebben door hun hoge contrast (veel kleur) echter vaak probleemen met schokkerige bewegende beelden en artefacten bij bewegingen. (nog bovenop de winkelinstellingen) verder is de kleurproductie vaak niet heel accuraat.

- lg maakt zeer hoge kwaliteit schermen voor vrijwel alle merken. en heeft zelf een van de beste low budget (500€ of minder) tv lijnen met hun eigen schermen.

-panasonic heeft naar mijn mening de beste schermen overall. ze hebben vaak een zeer vloeiend en mooi beeld, met accurate kleur productie en goede instelbaarheid.

-toshiba:beetje goedkoop, wel ok.

-sony: beetje tussen panasonic en lg in. met af en toe ineens een extreem slechte tv ertussen.

wat de laaste tijd ook een probleem is geworden zijn de extreme winkel settings van de schermen. veel leveranciers hebben een apparte winkel modus op hun tv's die de helderheid en contrast op 100% zetten. om zoveel mogelijk felle kleuren uit de tv te laten springen in de winkel. om zo kopers naar de tv te trekken. echter is dit veels te helder en te kleurrijk voor thuis. en veroorzaakt dit artefacten en haperingen bij snelle beweginen over het scherm.
dit zorgt er echter wel voor dat in de winkel schermen vergelijken moeilijk is.


tweakers.net heeft best goede reviews betreffende tv's. kijk daar eens op.