Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fp
fpo - 28-09-2015 20:04:11
Garantie & Verzekeringen

Eigen bijdrage ziektekosten

Vorige week heb ik een uitgebreide discussie laten ontstaan over precies hetzelfde onderwerp, op het forum van het zilveren kruis. ik had dezelfde mening als hier eerder werd gezegd, n.l. dat 2 miljard winst ver over de grens reikt dan de regering bedoeld heeft om als buffer te dienen.
daarnaast ook aangegeven dat door het uitkleden van de pakketten, plus het continu verhogen van de eigen bijdragen die winsten alleen maar verder gigantisch doen stijgen, wat nooit de oorspronkelijke bedoeling was toen dit plan werd gerealiseerd, tegen onze wensen in.
en als laatste punt gemeld dat de bonussen en salarissen in de zorgsector niet aangepakt zijn geworden, waardoor de verplichte betalers nóg meer op moeten hoesten.

mijn vragen en opmerkingen werden in het begin wel opgepakt, maar toen ik ze verscherpte met artikelen uit de krant, is uitwisseling met de moderators weggevallen, dus is het ineens erg stil geworden op dat punt in het forum. tja, daar hebben ze blijkbaar geen goed antwoord meer op, want het is ook allemaal verschrikkelijk uit z'n voegen getrokken geworden.
ook de overheid zit vol mensen die fouten kunnen maken en de verkeerde beslissingen nemen. dat zien we al jááááren. maar terugdraaien doen ze niet gauw,omdat het ook de politici voordelen biedt, inderdaad b.v. als ze klaar zijn met hun rol en een burgerfunctie zoeken (lees: op een presenteerblaadje aangereikt krijgen).

zolang de zorgmaatschappijen niet voldoende bereid zijn alleen uitkeringen te bieden wat met werkelijke ziekten te maken hebben, en ook veel meer afgestemd op de mensen zelf die zorg hard nodig hebben, zullen de kosten blijven doorgaan met stijgen.
zo heb ik ook de vraag gesteld waarom ik moet betalen voor i.v. vruchtbaarheidsonderzoeken, en voor blessures bij gevaarlijke sporten. zolang er eigen wensen zijn zouden we daar toch ook zelf voor kunnen zorgen dat we daar een speciale verzekering voor af sluiten? net als een auto: als ik een auto wil kopen/hebben, dan zal ik zelf voor een verzekering moeten zorgen. dat is toch niet zo gek? nou ja, tot zover dus geen reacties meer vernomen, ook niet op het feit dat ze die winsten maar niet in willen zetten voor premieverlagingen.