Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 28-09-2015 22:55:00
Garantie & Verzekeringen

Eigen bijdrage ziektekosten

[quote=mein33 schreef op maandag 28 sep 2015, 22:41]
maar ik blijf het vreemd vinden dat elke gemeente voor zich het tekortschieten van de rijksoverheid op de e.o.a. wijze gaat/moet corrigeren, maar waarbij er wel grote verschillende ontstaan in de behandeling van de mensen met dezelfde problematiek.
in de ene gemeente wordt iets aangevuld bij een andere wordt iets kwijtgescholden en in weer een andere gemeente wordt gesteld "je bekijkt het maar".
en dat noem ik rechtsongelijkheid of ongelijke behandeling, terwijl we allemaal dezelfde behandeling horen te krijgen, onverschillig waar de in dit land ook woont.
het is ook sterk afhankelijk van welke partijen in het college zijn vertegenwoordigd. linkse partijen hebben meer over voor het armere deel van de inwoners van een gemeente dan andere partijen.

het is rechtsongelijkheid, maar een zekere ruimte is er voor gemeentes om eigen beleid te voeren. denk ook aan parkeergelden, hondenbelasting, enz. het kan alle kanten op gaan.

kun je ook nog denken aan de collectieven die er bij zorgverzekeraars allemaal zijn. zelf zit ik in een collectief van independer en betaal daarom 10 euro minder per maand dan iemand die precies hetzelfde pakket gewoon bij de zorgverzekeraar afneemt. nou is het niet zo moeilijk om een collectief te vinden, maar sommige mensen weten de wegen niet te vinden en die zijn in feite de klos.

ik heb zelf ook iemand geholpen met een zorgverzekering (daarom weet ik ook hoe het in amsterdam is geregeld).