Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-09-2015 11:56:02
Auto & Vervoer

Hoe kunnen mensen met een beperking in den haag reizen?

Er zijn verschillende redenen waarom een elektrische rolstoel kan worden geweigerd in het openbaar vervoer.

de accu(s) in de rolstoel bevatten een zuur dat bij bijv. een ongeval kan vrijkomen en daardoor een gevaar vormt voor de rolstoelgebruiker en de mede passagiers.
een rolstoel mag niet losstaand worden vervoerd, er moet een bevestigingspunt in het betreffende vervoermiddel zitten waarin de rolstoel kan worden vastgezet of de rolstoel moet zodanig kunnen worden geplaatst dat deze met de zijkant tegen bijv. de achterkant een zitbank kan worden geplaatst en daarbij dwars op de rijrichting staat.
een elektrische rolstoel heeft een groot gewicht.
bij een noodstop van de bus zal een losstaande elektrische rolstoel als een ongeleid projectiel door de bus heen vliegen, de gevolgen die dit kan hebben hoef ik hopelijk niet te omschrijven.
een buschauffeur die u wel meeneemt neemt daarmee een zeer grote verantwoordelijkheid op zijn/haar schouders, zeker als de hiervoor omgeschreven omstandigheid zich zal voordoen.
al met al lijkt het mij heel begrijpelijk dat een buschauffeur die niet kan instaan voor de veiligheid van de reiziger, omdat de juiste voorzieningen in de bus ontbreken, weigert om een elektrische rolstoel te vervoeren.