Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ph
philip36 - 30-09-2015 18:17:25
Computers & Telefonie

Windows 10 downloaden en wanneer?

Voordat u windows10 gaat installeren zou ik u aanraden om een image van de c partitie (waar nu de huidige windows op staat) te maken.
hiermee kunt u, wat er ook mis gaat bij het upgraden naar windows10, altijd weer terug naar uw huidige windows situatie.
om de image-file op te slaan heeft u een externe harde schijf nodig met voldoende vrije ruimte (ongeveer even groot als de gebruikte ruimte op de c partitie).
u kunt de image ook op de d partitie laten opslaan als daar voldoende ruimte voor is.
een image kunt u maken met het gratis programma easeus todo backup free, te downloaden van

www.todo-backup.com">www.todo-backup.com

maak met het programma een bootable disk om bij problemen hiermee de computer te starten en de image terug te zetten.

als u het windows10 download icoontje in de taakbalk opent kunt u onder details zien of er op uw computer programma's staan welke niet compatibel zijn met windows10.
om de upgrade soepel te laten verlopen kunt u die dan beter eerst verwijderen (eventueel nadat u een image van c heeft gemaakt)

zoals u weet kunt u via windows10 binnen een maand terug naar uw vorige versie.
met die image bent u niet gebonden aan die maand maar kunt altijd terug naar uw vorige versie.
als u dan ook nog het windows10 iso bestand download en op een dvd brandt, kunt ook weer altijd windows10 installeren.
deze iso (32 bits of 64 bits versie) is te downloaden op https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10">https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

als de upgrade naar windows10 via uw huidige windows goed gelukt is, controleer of windows10 geactiveerd is, is het niet nodig bij herinstallatie van windows10 de produkt key in te voeren.
de produkt key kunt u wel uitlezen met b.v. het programma keyfinder (ook de keys van andere programma's op de computer) for download https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/">https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/

een dual boot systeem met uw huidige windows en windows10 naast elkaar is op een simpele manier te maken.
kunt u op uw gemak windows10 verkennen, u krijgt bij het starten van de computer de keus welke windows versie u wilt gaan gebruiken.
als u dat niet wilt heeft het geen zin om de stappen hiervoor te vermelden.

na de upgrade, controleer in ieder geval de privacy settings wat wel en niet naar microsoft mag worden gestuurd.(het is een hele lijst)