Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-10-2015 00:40:45
Auto & Vervoer

Hoe kunnen mensen met een beperking in den haag reizen?

Ik wil even wat opmerken (ik ben ook een elro rijdster); het is een eis dat iedereen, dus ook rolstoelers, veilig vervoerd wordt met het ov en in de busjes van het speciaal vervoer. dus moeten deze hulpmiddelen vastgezet worden voordat men weer vertrekt van de halte. in de busjes van het speciale vervoer zijn er aanpassingen waarmee de rolstoelen en scootmobielen vastgesjord worden. wordt men bij een controle betrapt dat niet alle haken vastgemaakt zijn en er geen gordel gebruikt wordt levert dat een enorme boete op! zover ik gelezen heb, hebben bussen die rolstoeltoegankelijk genoemd worden d.m.v. een oprijplaat o.i.d. 1 plek die voor een (elektrische)rolstoel bestemd is en waar die ook vastgezet kan worden. dus niet alle bussen hebben dat maar die dit alles wel hebben kunnen rolstoelers veilig vervoeren. dus het ligt er niet aan of de chauffeur wel of geen risico wil nemen maar alleen aan zijn/haar bereidwilligheid..... overheden (o.a. gemeente) roeptoeteren over "aanpassingen", "participeren" en "zelfredzaamheid" en nog meer blabla maar als je dan, ondanks al die termen, toch nog afhankelijk ben van de bereidwilligheid van anderen (o.a. buschauffeurs), is dat gewoon een wassen neus! er zijn rolstoelers die 2 uur bij de bushaltes hebben moet wachten voordat ze meegenomen werden. er waren dan al 3 bussen voorbij gereden, of geen rolstoelplank of de chauffeur bleef gewoon zitten of de wel rolstoeltoegankelijke bus reed zonder blikken of blozen gewoon bij de halte door..... ik ga al jaren met regiotaxi en valys, ik (moet) ben blij dat het er is maar ik kan ook een heel boek vol schrijven over mijn ervaringen en die van medepassagiers.

p.s. de oudere accu's met zuur onder doppen worden niet meer gebruikt. het zijn nu "droge" accu's met een soort gelei erin en in een helemaal dichtgesealde bak.