Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 02-10-2015 16:55:17
Computers & Telefonie

Virusscanner

Meer dan één virus scanner is niet nodig maar hoewel er tiental virus scanners zijn er blijkt niet één 100 goed te zijn.
maar nu komt de grap als 10 verschillende site scanners gaan testen dan is de kans groot dat 8 er van een andere virus scanner aanbeveelt en dat komt voornamelijk omdat ze allemaal verschillend testen.
de een op virussen die veel voorkomen en de ander juist op niet echt bekende virussen.
echter bestaan er naast virussen, spyware en adware ook nog eens trojans die vaak verstop zitten in emails en juist die worden bijna nooit gescand door een virus checker of pas als het al te laat is.

maar de grootste gevaar is niet eens een virus maar verouderde software juist daardoor kunnen black heat hackers(*) zich toegang verschaften op een computer.
ook het openen van emails met een bijlage van een onbekende of een met scrijvouten (als voorbeeld bedoeld) is iets waar veel mensen intrappen net als mails van de bank die worden geopend.
maar op deze website is veel software te vinden om te helpen en tegen te gaan van spyware, trojans en adware http://www.bleepingcomputer.com/download/windows/security/

* black heat hakers zijn in tegenstelling tot normale hackers criminelen