Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 02-10-2015 22:28:57
Computers & Telefonie

Virusscanner

Hoi timmer77,
als je een betaalde versie hebt van een virusscanner heb je al veel 'accessoires' ofwel meer dan alleen een virusscanner. vaak zit er een goede firewall in en wordt de firewall van windows uitgeschakeld. dat is op zich allemaal winst. je kan naast een virusscanner wel een adware scanner installeren, maar waarom? in de betaalde versies zit meestal ook al een adware scanner.

als je twee virusscanner tegelijk op een computer installeert krijg je de volgende problemen. een virusscanner moet weten waar hij naar moet zoeken, dus zijn er ergens op jouw computer de virushandtekeningen opgeslagen. als de tweede scanner die van de eerste vindt en opruimt heb je een probleem. virusscanners vertragen een computer ook en soms wel met 10%! dan wil je er toch al geen twee meer?

nee, het is gevaarlijk omdat je systeem er door kan crashen, onhandig omdat het ernstig vertraagd. ja, theoretisch zou je een betere bescherming willen, maar dat zal slechts 1 of 2 procent beter zijn. niet doen dus en die kennis zou ik niet hoog aanslaan als het over computers gaat.

succes,
erky