Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
hetlampje - 05-10-2015 20:49:07
Geldzaken & Recht

Incasso blijft brieven sturen ondanks betaling

[quote=diumenge schreef op maandag 5 okt 2015, 20:23][quote=hetlampje schreef op maandag 5 okt 2015, 20:12]ik heb inderdaad de factuur aan de crediteur betaalt, op de dag dat ik de eerste brief van het incassobureau ontving. de incassokosten heb ik niet betaalt. ze vragen, voor een factuur van 15 euro, 60 euro kosten. wettelijk gezien mogen ze max 40 euro vragen.
dus je hebt het er zelf naar gemaakt. incasso mislukt, vervolgens niet betalen n.a.v. de aanmaning en als dan het incassobureau start het oorspronkelijke factuur betalen. ik heb het niet hoog op met incassobureau's, maar in dit geval ligt het niet aan hun alleen. ik zou maar heel snel het advies van tijger1 opvolgen.

ik vraag niet om te oordelen over me. mij vraag is vooral juridisch: hoe kun je hier het beste mee om gaan? houd je mening vooral voor je als je niet verstandig genoeg bent om een juridische inschatting te maken.