Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 06-10-2015 09:32:20
Computers & Telefonie

Windows 10

[quote=akkerdistel schreef op maandag 5 okt 2015, 17:22][quote=crewmember schreef op maandag 5 okt 2015, 17:01]wat is precies het probleem achter big data dan?
kijk eens naar de mensen die begin vorige eeuw in de basisadministratie de notitie meekregen dat ze jood waren. wat kon er tenslotte mis zijn met deze luttele toevoeging? helemaal niets toch?


wie zegt dat soortgelijks niet nog eens gaat gebeuren?

dat was inderdaad vorige week ook mijn eigen argument tegen big data en dergelijke:

http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/linkedin-ook-niet-betrouwbaar/cpagina/0/">http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/linkedin-ook-niet-betrouwbaar/cpagina/0/

echter blijf ik erbij dat allerhande achterdeurtjes er vooral voor zorgen dat dit soort data gebruikt wordt om kwaadwillende op te sporen en buiten de deur te houden. (aanslagen te verijdelen)

en dat risico wegnemen weegt bij mij zeker op tegen het feit dat de nsa weet wat ik vanavond gegeten heb en of ik wel of niet naar de kerk ga.


daarnaast kan je ervan uitgaan dat landen als china en rusland ook het hele internet bijhouden. mocht het is een keer fout gaan tussen de navo en een van die landen, dan ben ik toch blij dat we de kennis hoog hebben gehouden wat betreft digitale oorlogsvoering.
het is niet voor niets dat zowel rusland als china bezig zijn met hun eigen linux gebaseerde bestuurings systemen. ze willen van ios en windows af.