Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 06-10-2015 20:42:07
Computers & Telefonie

Pakket niet ontvagen

Ik zie mijn eerdere reactie niet. ik meldde dat u niets maar dan ook niets met dhl van doen heeft. op grond van art. 7:9 van het burgerlijk wetboek is de verkoper verplicht de zaak af te leveren en is er feitelijk ook sprake van een wanprestatie. de verkoper kan dhl aanspreken voor het niet nakomen van zijn afleverovereenkomst van de tv aan u. dat is echter niet uw zaak..mijn advies: de verkoper onder verwijzing naar het genoemde artikel 6:74 in gebreke stellen en aansprakelijk met de vordering om u alsnog in het bezit gestelde van het door u gekochte. het briefje dat er mogelijk is dat bij de buren zou zijn afgeleverd is onherroepelijk een bewijs dat het niet bij u is afgeleverd.
sluit uw brief af met: onder voorbehoud van alle rechten!


voor de goede orde : u kunt bi afwijzende reactie zelf een verzoekschrift indienen bij de kantonrechter zie daarvoor rechtspraak.nl.


en nogmaals : u heeft niets maar dan ook niets te maken met het ingebrekestelling blijven van dhl jegens de verkoper. alle moeite die u daar zou doen is verspilde moeite. u had geen overeenkomst met dhl.