Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-10-2015 22:04:07
Elektronica & TV

Defect dvd-recorder

Ik heb een nieuwe herziene defectbeschrijving (zie hieronder). hopelijk geeft deze voldoende informatie. kan iemand aangeven wat het het defect precies is, en wat er aan te doen is qua repareerbaarheid?

het betreft een dvd-recorder + videoplayer combinatie, merk lg, type rct689h, in gebruik voor analoge tv opnamen.

in de tijd van enkele maanden waren er steeds meer pogingen nodig om een video-dvd succesvol in te lezen, het begon met een enkele mislukte poging en nu leveren zelfs tientallen pogingen geen succes op en krijg ik steeds de melding 'onbekende schijf' of 'no disc' of wordt de dvd uitgeworpen. in het begin kwam het nog weleens voor dat een video-dvd nog wel als een data-dvd herkend werd. en wat ook een hele tijd werkte, was het opnieuw formatteren, en dan kon de dvd een paar keer ingelezen worden, voordat een nieuwe format nodig was.

bij dit alles viel op dat bij het inlezen, behalve het positioneringsgetik en draaimotergeluiden, ook een soort vibrerend, soms kort onderbroken, zoemend geluid te horen is.

ik heb ook dvd-r schijfjes geprobeerd, die blijken na enkele pogingen in te lezen zijn, hoewel ook hiervoor steeds meer pogingen nodig zijn. en audio-cd's blijken vooralsnog zonder problemen afspeelbaar te zijn.

het patroon is helder: het defect is verergerd in de loop van de tijd en media met een hogere informatiedichtheid blijken het moeilijkste (meer pogingen) inleesbaaar te zijn. en soms lukt een inleespoging wel, vooral bij cd's en minder bij dvd-r's,maar niet meer bij dvd-rw's.