Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ab
abdelmakr - 09-10-2015 13:44:44
Geldzaken & Recht

Incasso

[quote=hereistom schreef op vrijdag 9 okt 2015, 11:48]als u weet dat u deze rekening nog moet betalen, dan moet u hem gewoon betalen.
meestal sturen ze niet voor niks een aanmaning!
als u gewoon op tijd uw rekeningen betaald is er niks aan de hand.


het bedrijf stuurt een dwangbevel waarin ze aangeven dat ze meerdere brieven hebben gestuurd terwijl de gemeente mij nog in de gelegenheid had gesteld om een kwijtschelding aan te vragen. daar ben ik nu mee bezig, dan krijg ik opeens een dwangbevel waarin staat dat ik binnen 7 dagen moet betalen met een verkeerde naam erop. ik heb het bedrijf gebeld met de vraag voor wie en waarom ze dit sturen. toen had ze doorgegeven dat de incasso kosten 104 euro waren. en de vordering zou 250 euro zijn. terwijl het bedrag 300 ene 84 euro is. ze heeft aangegeven dat het een nieuwe vordering is en dat een betalingsregeling mogelijk is. terwijl ze in de brief aangeven dat ze meerdere brieven hebben gestuurd en dat dit de laatste kans is om te betalen.

daarom heb ik in mijn eerste vraag aangegeven dat ze deze tactiek gebruiken om mensen onder druk te zetten om te betalen.

in het proces moet het bedrijf eerst beginnen met het in kennis stellen van de vordering. in plaats van beginnen met een dwangbevel. het is wel slim om een dwangbevel te geven. want ze hoeven tegenwoordig niks aan te tonen. je moet gewoon betalen en je mond houden want er is geen oord dat naar je luistert.

als je een klacht in wilt dienen moet je naar de vereniging van incasso bureaus die het voor elkaar opnemen. ze hebben het zo moeilijk gemaakt om een klacht in te dienen dat mensen het niet meer doen. daarom is het goed dat er platforms zijn zoals kassa en radar.

ik vindt het niet goed dat incasso bureaus vrij hun gang kunnen gaan en een slager keurt zijn eigen vlees situatie creƫren.

mijn vraag is, kan een bedrijf beginnen met het sturen van een dwangbevel zonder dat er eerdere brieven zijn gestuurd?

kan een bedrijf beginnen met incasso kosten van 104 euro zonder dat je in kennis bent gesteld?

moet je elke vordering maar betalen zonder dat de juiste gegevens in de brief staan?