Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 11-10-2015 13:12:34
Geldzaken & Recht

Slopende incasso

Beste s@ndr@,

zoals carola ook al aangeeft kan een incassobureau geen loonbeslag leggen.
een incassobureau kan u ook geen dwangbevel sturen (ze kunnen er natuurlijk wel de tekst dwangbevel op zetten).
hoe een en ander gelopen is kan ik niet beoordelen. een dwangbevel, loonbeslag en u daadwerkelijk dwingen om te betalen zal altijd via een rechter (en deurwaarder) moeten lopen.

als u er nu nog werk van wilt maken dan kunt u kijken of het incassobureau is aangesloten bij nvi en kunt u daar uw klacht kwijt, klik http://nvio.nl/klachten">hier.
geen idee hoe de afhandeling dan gaat, maar ik krijg wel het idee dat het de slager is die zijn eigen vlees keurt.

daarom zou ik als u was zeker uw klacht wegleggen bij de acm. die zijn (gelukkig) niet zo dol op incassobureau's en webwinkeliers die zich niet zo netjes gedragen. met alle communicatie die u heeft worden ze dan hopelijk aangepakt. voor klacht doorgeven aan de acm, klik https://www.acm.nl/nl/contact/tips-en-meldingen/uw-tip-of-melding-doorgeven-aan-acm/">hier.

los daarvan is het gegeven dat u uw vraag hier stelt natuurlijk al geen goede reclame voor streetone.
op de website mis ik overigens de normale contact gegevens. in de algemene voorwaarde staat wel een adres naar waar spullen teruggestuurd moeten worden, een nederlands btw nummer maar geen kvk nummer. hierdoor zou ik er persoonlijk al niets bestellen.