Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-10-2015 19:22:14
Huishouden & Energie

Quooker (combi/fusion)?

Lamb schreef op maandag 12 okt 2015, 17:24: het blijkt dat nog steeds niet iedereen op de hoogte is van deze magnifieke heetwaterkraan.

wanneer je, zoals wij, een combi-quooker hebt, dan kan je kiezen tussen warm/heet water en kokend water. het kokend water komt uit een beveiligde kraan en het is meer een nevelstraal dan een klots heet water wat er uit komt

bij geen gebruik kost dit systeem 2 cent per dag aan stroomkosten.

groot voordeel van dit systeem is de besparing van energiekosten en het is goed voor het milieu.

energiebesparing omdat je direct warm water hebt (je hoeft niet te wachten op water via koude leidingen tot de kraan bereikt is).
milieuvriendelijk omdat er geen water verkwist wordt (wachten tot het water warm is) en/of teveel water koken via de waterkoker of fluitketel.

wij hebben deze kraan nu 8 jaar in gebruik: energiekosten (met name gas) zijn gedaald en het waterverbruik is met meer dan 20% gedaald!!
ook omdat je precies de hoeveelheid tapt die je nodig hebt (bij een waterkoker -gevaarlijk apparaat overigens, niet als die kindgevaarlijke fluitketel op het gas) kook je vaak teveel water wat weggegooid wordt.
van heet water 'spetteren' hebben we ook geen last, het is een 'bruizende compacte' straal. natuurlijk moet je niet je hand er onder houden, maar dat geldt feitelijk voor elke heetwaterstraal.

de (combi)quooker is een nederlands product, kostte rond de 1200 euro, maar het lijkt me ook goed voor onze economie, milieu en, op langere termijn, je portemonnee.

wij willen in elk geval niet meer zonder quooker.

veiligheid, duurzaamheid, energiebewustheid en milieuvriendelijkheid staan voorop.
kijk dat is nu een onzin verhaal en eigenlijk een grote leugen!
het apparaat bespaart zeker geen energie en kost veel en veel meer dan maar 2 cent per dag!
maar geniet lekker van je dure kraan!
u gelooft ook zeker dat uw auto 1 op 25 rijdt ;-)