Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

19
1953 - 14-10-2015 17:37:31
Geldzaken & Recht

Rioolheffing 2 keer over zelfde jaar betaald

[quote=mg1980 schreef op woensdag 14 okt 2015, 17:24]bedankt voor de reacties.
ik heb dit ook voorgelegd bij de gemeente. de vraag is alleen of ik hier antwoord op heb voordat de termijn van beroep aantekenen via de rechter verstreken is.
uiteraard vraag ik me af omdat het naar alle waarschijnlijkheid gaat om alle huishoudens in ijsselstein, of het echt wel onwettig is wat ze doen.
rioolheffing moet er uiteraard betaald worden, maar ik vind het nog steeds vreemd dat dit twee keer berekend wordt over de hoeveelheid verbruik (waterverbruik in m3) van 1 jaar (in dit geval 2013), en niet het kalenderjaar waarin het verbruik plaats vind/vond.
in ons geval geldt dat we toevallig in 2013 wat meer water hebben gebruikt dan de andere jaren (zo'n 30 m3). de kosten zijn dus niet veel hoger dan normaal (ongeveer 70 euro). dat is dus niet echt de moeite waard om de stap naar de rechter te maken, (tenzij er nog kosten berekend worden bij een eventuele verhuizing buiten de gemeente, omdat dan ook nog het huidige kalenderjaar betaald moet worden).
vandaar dat ik mijn vraag hier gesteld hebt.