Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

elephantine
elephantine - 17-10-2015 16:51:08
Geldzaken & Recht

Vrije sector huur met ww uitkering

Geachte yordee,

aangezien dit een diffuse situatie betreft heeft google niet zo snel een duidelijk antwoord.
uw toelage van € 3261,68 gedurende 13 maanden kunt u niet helemaal vergelijken met een vast arbeidscontract voor onbepaalde tijd. dit is vaak vereist bij het huren in de geliberaliseerde sector (zgn. vrije sector).
echter, om te kunnen huren in de geliberaliseerde sector wil men ook genoegen nemen met een garantiestelling. dit kan vorm en inhoud gegeven worden door bijv. 3 maanden (= garantie) + lopende maand huur, te voldoen. totaal dus 4 x de maandhuur in één keer kunnen neerleggen. het bedrag van de garantiestelling (3 maanden huursom) krijgt u natuurlijk terug als u de woonruimte verlaat.
bovendien, hetgeen vóór uw situatie pleit is dat u deze toelage aantoonbaar 13 maanden lang zult ontvangen. en vaak zijn verhuurders in het geliberaliseerde segment ontzettend geïnteresseerd om tijdelijk voor een jaar (12 maanden) te verhuren. dus het moet heel goed mogelijk zijn om op relatief korte termijn, woonruimte te vinden in de geliberaliseerde sector.


let op: tijdelijke huurovereenkomst is alleen geldig op grond van
- leegstandswet (minimale huurperiode = 6 maanden)
- diplomatenclausule

is een van beide voormelde gronden niet terug te vinden in de huurovereenkomst dan is deze strikt juridisch, voor onbepaalde tijd aangegaan!!

indien u nagenoeg zeker weet dat u de woonruimte niet langer dan 12 maanden nodig hebt, beding dan dat in de huurovereenkomst wordt opgenomen dat u de woonruimte na 6 maanden kunt verlaten zonder boete betaling (= laatste zes maanden). zorg er dus voor dat u niet wordt gehouden het zgn. verlies aan huurinkomsten aan de verhuurder, hoeft te compenseren.