Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
els100 - 18-10-2015 21:49:21
Geldzaken & Recht

Blauwe envelop digitaal

Belastingdienst wil papieren post vervangen door digitale post.

- mensen die geen computer hebben of geen computervaardigheden. je kunt mensen niet dwingen een computer te kopen of computer lessen te volgen.
- niet iedereen heeft een mobiele telefoon, dus een extra sms ter controle wordt dan onmogelijk. je kunt mensen niet dwingen een mobiele telefoon te kopen.
- mensen die geen digid hebben. bijvoorbeeld omdat ze met de begeleiding eens per week de schriftelijke post behandelen en om te vermijden dat de begeleiding geen toegang krijgt tot alle gegevens. voor deze mensen blijft het zo overzichtelijk en wordt de mogelijkheid om te frauderen door derden minder.
- mensen die niet of nauwelijks kunnen lezen en met papieren post makkelijk naar iemand kunnen gaan die hen kan helpen.
- niet iedereen heeft iemand die kan helpen. deze mensen worden op extra kosten gejaagd omdat ze iemand moeten inhuren.

het zijn juist de mensen met het minste geld die hier het slachtoffer van worden. ook mensen met wat minder verstandelijk vermogen worden hier het slachtoffer van.

het is juist deze groep mensen die geconfronteerd worden met allerlei bezuinigingsmaatregelen, zoals overgang awbz naar o.a. gemeente, meer eigenbijdrage, afschaffen wtcg van cak, afschaffen mantelzorgcomplement, herbeoordeling arbeidsongeschiktheid, versobering huishoudelijke hulp, meer premie ziekteverzekering, grote huurverhoging, werkeloosheid, machtigingen, etc, etc.

kortom, het is zeer onverstandig om de papieren post van de belastingdienst totaal te vervangen door digitale post voor iedereen.