Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 21-10-2015 18:09:02
Computers & Telefonie

Tele2 hoge factuur voor dataverbruik € 1,- per mb!

[quote=nieko47 schreef op woensdag 21 okt 2015, 16:51]n van 3 a 4 foto's kost dus zo'n 140 euro.

in reactie op telefonisch contact en een formele klacht krijgen we de nuchtere reactie: het staat zo in onze voorwaarden / tarieven, dus u had het kunnen weten. het gaat er om dat er onbewust data wordt verbruikt. geen enkele coulance, geen voorstel tot vermindering van de factuur, slechts een bulshit verhaal dat tele2 nu eenmaal ook de buitenlandse provider moet betalen.

je mag het dan wel bullshit vinden, maar dit is waar. europa als een geheel is al jaren bezig om deals en maximum tarieven te krijgen voor data en bellen buiten en binnen europa.

binnen europa kunnen ze de providers forceren om mee te werken en dat lukt ook goed. maar erbuiten zijn er nog zat providers die express 10€ met mb voor hun data vragen om zoveel mogelijk geld te verdienen aan buitenlanders.
china is hier een mooi voorbeeld van.

als tele2 niet die 10€ per mb betaald aan de netwerkbeheerder in china worden voortaan alle tele 2 simkaarten geweerd. dan hebben ze een nog groter probleem.

duurdere providers als kpn ofzo hebben hier vaak nog wel wat veiligheden voor ingebouwd, of betere deals met dit soort landen. maar de prijsvechters (tele2/telfort) niet. het enige wat ze echt kunnen doen is je de standaard info sms sturen met: data 10€/mb.