Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sp
spikkel - 30-10-2015 11:36:51
Voeding & Gezondheid

Hoeveel glazen limonade uit een fles?

Ik drink 2 tot 3 liter 'limonade' per dag en doe ongeveer een week met een bus karvan cevitam grenadine, de enige smaak waar nog gewoon suiker in zit. dat is gemiddeld zo'n 18 liter. als het in de aanbieding is sla ik 24 tot 36 bussen in waardoor het wel eens een maandje over datum loopt. dan nog kristaliseert het niet zoals meneer de deskundige beweerde.

karvan cevitam heeft de laatste 2 jaar de lekkerste smaken uit het assortiment gehaald namelijk appel-bes en cranberry. toen was ik zo boos dat ik over ben gestapt op de grenadine siroop van ah. er zit evenveel fruit in maar toch deed ik niet langer dan 5 dagen met een bus. uiteindelijk ben ik weer overgestapt op karvan cevitam omdat ik daar langer mee doe en er geen glucose-fructose stroop in de smaak grenadine zit.

ik snap kassa niet helemaal. volgens mij hadden zij een tijdje terug een item in de uitzending over hoe ongezond glucose-fructose stroop is. nu is het plots weer gewoon suiker ? de stelling dat suiker en zelfs honing uit glucose en fructose bestaat betekent nog niet dat glucose-fructose stroop net zo (on)gezond is als suiker. suiker wordt door je lichaam herkend als suiker, glucose-fructose stroop daarentegen niet. door de zoete smaak wordt er wel insuline aangemaakt die je lichaam vervolgens niet nodig heeft. je kan mij niet wijsmaken dat je schildklier onnodige overbelasten en het afbreken van insuline gezond is.