Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-10-2015 14:06:37
Voeding & Gezondheid

Bewerkt vlees

@opa heeft helemaal gelijk. vroeger was er nauwelijks iets aan vlees toegevoegd, daarom moest je het snel opeten en je kon dat gewoon niet zo lang bewaren. tegenwoordig moeten producten heel lang op de plank kunnen staan voordat het verkocht kan worden. om dat te kunnen zijn veel chemicaliën nodig zoals e-nummers e.d. maar het ergste is dat in het vlees veel hormonen an antibiotica voorkomen, waarbij die antibiotica een sterk effect hebben op het hormoonsysteem van het dier. gevolg hiervan is dat er veel hormonen vrijkomen in het vlees, vooral als het dier ook nog onder zeer stressvolle omstandigheden geslacht wordt, en stress zorgt voor een giga hormoonafscheiding in het lichaam (cortisol).
zoals de pil bij meisjes en vrouwen zorg kan dragen voor allerlei soorten kanker, zo kunnen andere hormonen ook zorg dragen voor kanker, dat is zo klaar als een kontje voor mij. vis is veel gezonder dan vlees, en dan heb ik het ver vis dat in de oceaan gevangen wordt, want de vis die uit kwekerijen komt, is nauwelijks gezond te noemen. ooit wel eens een kijkje genomen bij zo'n kwekerij? om kosten te besparen voeden ze de vissen met super goedkoop voedsel, wat helemaal geen voedsel is voor vissen, zoals kattenvoer. de vissen hongeren a.h.w. uit en op een gegeven moment móeten ze wel eten, anders gaan ze dood, als ze ondertussen al niet eerder dood zijn gegaan van ellende. of ze daarmee gezond genoemd kunnen worden trek ik in grote twijfel. een auto die op diesel rijdt kan je ook geen benzine geven, want dan zegt die aan het eind van de straat: "doe het zelf maar".
dus alleen biovlees en biovis (liefst niet uit kwekerijen) kan je als 'gezond(er)' kwalificeren, want de bewerkingen erop zijn minimaal.
bloedarmoede kan je overigens ook uitstekend opvangen met bietjes eten, groene groenten en appelstroop, om maar een paar dingen te noemen. daar is niet altijd per sé vlees voor nodig.