Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-10-2015 15:50:40
Voeding & Gezondheid

Bewerkt vlees

Er is nergens beweerd dat bewerkt vlees kankerverwekkend is. er is alleen geconstateerd dat je dan een verhoogde kans op kanker hebt.
van elke honderd nederlanders krijgen er zes ooit darmkanker, de meesten boven de 65 jaar. volgens de who wordt dat risico 18% lager als mensen vijftig gram bewerkt vlees per dag minder eten. toevallig is vijftig gram per dag net wat de gemiddelde nederlander eet. als honderd nederlanders alle frikadellen, leverworst en ander verduurzaamd vlees afzweren en de who heeft gelijk, dan krijgen over een aantal jaren nog maar vijf in plaats van zes van de honderd nederlanders darmkanker. dan hebben negenennegentig mensen voor niets afgezien van worst, vijf hebben desondanks darmkanker gekregen, en één is gered. of anders gezegd: uw kans om nooit darmkanker te krijgen is 94% met vleeswaren en 95% zonder.

dat lijkt een magere opbrengst. het valt in het niet bij het effect van sigaretten of alcohol. en trouw je tabletjes voor hoge bloeddruk en cholesterol slikken, slank blijven en bewegen helpen ook veel meer om nare ziekten te voorkomen.