Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-10-2015 19:11:50
Voeding & Gezondheid

Bewerkt vlees



wat mr. rengers vergeet te vermelden: die duurzame voorouders werden vaak niet ouder dan zo'n jaar of 35-40. die stierven dus vaak nog voordat ze überhaupt kanker konden krijgen.

recent zag in een studie van sterftes in de 18de eeuw - rond 1780 - en daaruit blijkt dat menden ook (zeer) hoge leeftijden bereikten. tussen de 90 en 100 was beslist geen uitzondering. de war gretig gebruikte voorsyelling zaken is de gemiddelde leeftijd. van de kinderen tot 10 jaar overleed gemiddeld de helft met een fors accent op zuigelijngen. onder tieners was het nog zo'n 20 tot 30%, waarbij fe kinferziektes een hoge tol eisten, toen onze inentingspakketten nog ontbraken. de lat voor de entree van het leven lag hoog. en die jeugd- en kindersterfte drukte de gemiddelde leeftijd enorm.

inzake het roken valt het grootschalig pijproken op en vooral ook onder vrouwen. daarnaast rookten vaak erg veel men spreekt zelf van tot meer dan een ons per dag om de pijp de hele dag brandend te houdem.