Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

elephantine
elephantine - 01-11-2015 22:23:41
Geldzaken & Recht

Tuin geen eigendom

Geachte wolluk,

wat u heeft bewogen om géén gebruik te maken van een aankoopmakelaar, is mij niet duidelijk geworden. deze lieden hebben overigens wel een functionele expertise. zeker als het gaat om de lokale vastgoedmarkt.

een koopovereenkomst betreffende vastgoed kan niet zomaar worden ontbonden. hiertoe kunt u gerust even naar de navolgende weblink: http://www.advocaten-amsterdam.nl/947/koopcontract-ontbinding-advocaat

de verkopende partij van dit grachtenpand aan de nieuwe herengracht (amsterdam), heeft zich via een omweg, bij mij gemeld nadat zij deze casus in eerste aanleg bij de voorzieningenrechter, had verloren. in beroep heeft zij dit m.b.v. fort advocaten, alsnog gewonnen.

hieruit mag u vrij concluderen dat het juridische steekspel zich zal concentreren op de onderzoekplicht die u als aankopende partij had én de meldplicht die de verkopende partij naar u toe had. dit wordt stevig touwtrekken; waarbij de details en omstandigheden bepalend zullen zijn. helaas is hier niet veel van bekend.

als de groenstrook aan de voorkant van uw huis --wat u benoemt als voortuin--, eigendom is van de gemeente dan dient de gemeente deze groenstrook als algemene ruimte te onderhouden. juridisch gezien mag zij u hier niet financieel voor belasten. hier bestaat aansluitende jurisprudentie over. conclusie: niet betalen en (voorlopig) absoluut niet over inzitten dus.

indien, de vorige bewoners deze groenstrook tot hun bezit hebben gerekend gedurende de afgelopen 20 jaar, door dit middels een afscheiding bij hun eigendom, te betrekken én zélf het onderhoud aan deze "tuin" hebben uitgevoerd dan sluit ik niet uit dat u op basis van het gewoonterecht zich hierop bij voortduring, kunt beroepen. de gemeente zal het moeilijk krijgen (d.i. als gevolg van o.a. verjaring) het recht hierop alsnog terug te verkrijgen.