Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tot15karakters
tot15karakters - 04-11-2015 23:19:52
Geldzaken & Recht

Tuin geen eigendom

Werd in tekst en/of met foto de indruk gewekt dat dit bij het huis hoorde?

zowel makelaar als verkoper is verantwoordelijk voor misleiding als ze de indruk wekte dat dit
bij het huis hoorde dus de verkoop brochure goed lezen en bekijken en je weet of je iets kunt claimen omdat je nu minder kreeg dan je bod en dus eigenlijk iets teveel betaalde.

je mag er vanuit gaan dat het op de zowel foto als tekst aangeboden er werkelijk bij hoorde en minder of geen tuin of huur tuin in plaats van eigendom is minder waarde.

bij huurtuin bekend had de eigenaar dit bij zijn makelaar moeten melden en de huurprijs in de tekst op moeten nemen.
dit zelfde geld voor de erg vaak vergeten cvketels en boilers die niet eigendom maar gehuurde/lease zijn.

ook de zonnepanelen, ik zie niet of ze eigendom of van energie leverancier zijn met huur/koop overeenkomst voor tevens gas/stroom leveren want ook dat bestaat nog.

omdat 99% of meer van alle huizen een voortuin heeft had hij deze afwijking voor de koop duidelijk moeten melden dus hij is volledig aansprakelijk voor waardedaling of schadeloos stelling wegens misleiding!
het aantal meters geven is niet voldoende want je mag er vanuit gaan dat je niet elke woning de maten van de grond moet nameten.