Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 06-11-2015 13:08:09
Voeding & Gezondheid

Medicijn

Uit uw berichtje / vraag blijkt niet of u verder nog iets doet om de bloeddruk wat lager te krijgen... misschien zijn er dingen in uw levensstijl aan te passen die kunnen helpen?

verder zou u eens kunnen checken of huisarts, apotheker, specialist en ziekenhuisapotheek wel weten welke medicatie u in totaal gebruikt... verschillende anderen wijzen daar in hun antwoord ook al op - ik dacht zelf altijd dat dit over en weer automatisch bekend of gekoppeld was, maar dit was een paar jaar geleden bij een familielid niet zo - tot mijn grote verbazing!

v.w.b. slapen: heeft u uw slapen al eens 'ge-reset'? dit kan door 1 nacht helemaal niet te slapen, (de dag daarop ook niet, geen middagslaapje o.i.d.) en de daarop volgende avond op de voor u gewone tijd naar bed te gaan. schijnt te kunnen helpen en als een soort reset te kunnen werken.

uw klachten lijken me toch aanleiding het totaal van medicijngebruik (soorten en dosering) de klachten waarvoor het wordt ingezet en de bijwerkingen zoals u die ervaart nog eens onder de loep te nemen, met huisarts,specialist of apotheker, en daar ook te bekijken wat u verder zelf kan doen (ik weet niet wat u aan beweging krijgt, of misschien uw gewicht een rol zou kunnen spelen, of voeding - klopt wat u denkt over wat u beweegt, weegt, eet wel met wat u werkelijk beweegt en eet, en klopt het nog wel met de huidige inzichten en kennis?) misschien is een kleine aanpassing al voldoende om een verbetering te krijgen.

event. eens een 'second opinion' vragen bij een andere arts / specialist.

sterkte!