Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tu
tuinen1 - 07-11-2015 16:55:04
Huishouden & Energie

€575,00 borg gas en licht vooruit betalen.



het onvoorstelbare verhaal over mijn ervaringen met nuon en focum

komt een vrouw aan de deur. nuon wil mij graag terug als klant en daarom biedt nuon mij een korting van 25% aan. hierbij werd niet gezegd dat deze korting alleen voor stroom gold. de stichting reclame code vond reclame met eenzelfde strekking niet toelaatbaar. maar nuon lapt deze uitspraak klaarblijkelijk aan zijn laars.

de volgende stunt was het aanbod van gas voor € 0,32 per m3. de vrouw vergat de milieuheffing van € 0,24 te vermelden. hoewel ik iets gevraagd heb over extra kosten dus de echte prijs was € 0,56. nle is eerlijker want die gaf meteen de prijs van hun aanbieding € 0,54 per m3.

de trukendoos ging verder open. mijn jaartotaal zou op € 1572 uitkomen. er werd niets over verbruik gevraagd. als ik met € 0,32 rekende kwam het de buurt van mijn huidige jaarrekening. deze is relatief laag want ik heb veel zonnepanelen.
om tot de lage rekening te komen, had nuon de truc uitgehaald door het gasverbruik van een kleine tussenwoning voor de berekening te nemen in plaats van het gasverbruik van een ruime vrijstaande woning. verschil ongeveer € 1100. dus de geschatte jaarrekening zou € 2672 zijn.

het vervolg: voor het tekenen van het contract belde de ene nuon juffrouw in mijn huis naar een andere nuon juffrouw op kantoor. dit was o.a. om na te gaan of ik antwoord had gekregen op al mijn vragen. helaas kon de juffrouw op het nuon kantoor geen antwoord geven op de belangrijkste vraag, hoeveel kost dat gas precies.

ik heb het op grove wijze manipuleren van nuon pas in hun e-mail gelezen. voor mij werd een betrouwbaar bedrijf veranderd in een uiterst onbetrouwbaar bedrijf.

het onderzoek door dat bureautje op krediet waardigheid past helemaal in dit beeld. “zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten”. hetzelfde geldt voor het bureautje focum. gelukkig had dat bureautje na “grondig” onderzoek mij als niet kredietwaardig gekwalificeerd. gelukkig want ik wil nooit meer iets met nuon te maken hebben. zegt het voort.
de borg van € 575 kan nuon goed gebruiken, want de balans moet rooskleuriger zijn, want nuon staat te koop.
het huidige moederbedrijf vallenfall heeft het onvoorstelbare bedrag van € 6 miljard op nuon verloren door afschrijvingen.