Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 09-11-2015 23:05:23
Auto & Vervoer

Verborgen ongevalschade

Een goed gerepareerde schade hoeft niet vee invloed te hebben op de (inruil)waarde van een auto.

de verkoopprijs van een auto heeft geen directe relatie met de feitelijke waarde van een auto.
de verkoopprijs wordt ook bepaald door hoe gewild een bepaald type auto is. voor een populaire auto kan de verkoper een hogere prijs vragen dan voor een minder populaire auto.

op het moment dat u met de gekochte auto de zaak verlaat is hij in de regel al weer minder waard dan wat u ervoor betaald hebt.
tenzij de auto uitermate zeldzaam is of ontzettend populair zult u niet snel bij verkoop van de auto dezelfde prijs krijgen als wat u ervoor betaald heeft.

van belang is dus wat deze (kennelijk) niet zo goed uitgevoerde reparatie voor gevolgen heeft voor de inruilwaarde van uw auto. dat zal de feitelijke schade zijn die u gaat leiden.

op welke grond was uw veronderstelling dat u een auto zonder schadeverleden kocht gebaseerd? heeft de verkoper u dit expliciet verteld of stond dit in de advertentie?