Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 15-11-2015 13:22:05
Geldzaken & Recht

Kinderen

Een verklaring van beneficiaire aanvaarding kan niet op basis van een volmacht worden geregeld. de wetgever stelt dat een dergelijke verklaring een zeer persoonlijke is en zelf afgelegd moet worden. dat kan ook dmv thuis getekende verklaring, maar niet op basis van een volmacht.

aan de beneficiaire aanvaarding zit in beginsel wel de beneficiaire afwikkeling. deze is vergelijkbaar met de afwikkeling van een faillissement. alleen als een executeur een verklaring kan afleggen dat het saldo voldoende positief is om de schulden te voldoen, kun je hier grotendeels onderuit komen. hetzelfde kan ook een langstlevende ouder, mits de wettelijke verdeling van toepassing is.

als erfgenamen ben je dan gezamenlijk vereffenaar. daarvoor zal dan een aparte volmacht opgesteld moeten worden om zaken te kunnen regelen.

voor de beneficiaire aanvaarding moet je ook op tijd naar de rechtbank of de notaris. die erfgenaam die de nalatenschap geacht wordt zuiver te hebben aanvaardt, kan door de schuldeiser(s) worden aangesproken om de schulden te voldoen. iedere erfgenaam heeft zijn eigen keuzemogelijkheid. als dus 1 het huis leeggehaald heeft en de rest nog niets gedaan heeft, dan kan die ene niet terug en is het voor die anderen afhankelijk van de omstandigheden.