Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-11-2015 16:11:43
Geldzaken & Recht

Invorderingsrente vanwege vermeende te late betaling inkomstenbelasting

Jantje7 schreef op maandag 16 nov 2015, 15:54: u kunt bezwaar maken zo veel als u wilt, maar u komt niet onder de invorderingsrente af. feit blijft dat u te laat betaald heeft, het bedrag dat u moet betalen dient voor 1 november op de rekening van de belastingdienst te zijn bijgeschreven en aangezien er in het weekend geen overschrijvingen plaatsvinden bent u gewoon te laat met betalen.

uiteraard heb ik e.e.a. nagevraagd bij ing en ook zelf eens gekeken naar andere betalingen die ik in het weekend gedaan heb. toevallig heb ik vorig weekend een betaling gedaan aan familie op een zondag. de rekeninghouder kon meteen over dat geld beschikken (er is een pin betaling mee gedaan). op die rekening zie je nu het volgende: pin betaling geboekt op de 9de november, met in de omschrijving wanneer de betaling was (namelijk op 8 november, tijd ergens rond 23:00 of iets later) en mijn bijschrijving op 9 november! dus mijn betaling is wel degelijk aangekomen op 31 oktober bij de belastingdienst, alleen als je dan op 2 november kijkt lijkt deze pas op 2 november te zijn gedaan, terwijl in principe de betaling op zowel 31 oktober (zaterdag) als 1 november( zondag) of toch 2 november (maandag) gedaan kan zijn. helaas heb ik geen screenprint gemaakt van mijn betaling, maar ik kan alsnog een betaling doen naar de belasting op een zaterdag met screenprint om alsnog dit 'bewijs' te leveren, met een tweede screenprint op de maandag daaropvolgend.