Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 18-11-2015 13:17:27
Auto & Vervoer

Waterschade

Het eigen risico heeft te maken met een afspraak tussen verzekeraar en u. de verzekeraar keert slechts uit gerekend vanaf het eigen risico, dus alles boven de 50 euro.

nu gaat het om wat voor verzekering dit is: is het een aansprakelijkheids verzekering of een inboedelschade verzekering?

als het een aansprakelijkheidsverzekering is dan is met het uitkeren eigenlijk door alle partijen aanvaard dat uw moeder aansprakelijk is, dus zult uw moeder het eigen risico
zelf moeten betalen.

gaat het om een inboedelschade verzekering dan kunt u nog proberen de 50 eur
te declareren bij degene die aansprakelijk is. als dit de verhuurder is dan moet deze de 50 eur aan u vergoeden.

maar let wel: als de inboedelschadeverzekering hier achter komt dan loopt u het risico dat die zegt: als de verhuurder aansprakelijk is voor de schade dan moet die het volle bedrag betalen (evt. via zijn aansprakelijkheids verzekering).

dat betekent dat de inboedelverzekering het bedrag bij u zou kunnen terugclaimen en simpel tegen u zegt: klopt u maar aan bij uw verhuurder.

ik zou de vijftig eur gewoon zelf betalen. maar of u dit geld zo kunt missen, kan ik voor u niet beoordelen.