Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 19-11-2015 15:02:45
Computers & Telefonie

Email verwijderen

@lexgensen,

je zou natuurlijk ook wlm opnieuw kunnen installeren.

schrale troost: je bent de enige niet met dit probleem: https://www.google.nl/search?q=kan+map+verwijderde+items+niet+legen+wlm&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=jkhmvruxgig6pe6ggpap#cns=1&gws_rd=cr">klik

verwijderde e-mails en verwijderde mappen worden pas echt verwijderd wanneer de database van wlm (windows live mail) gecomprimeerd wordt. dat gebeurt automatisch wanneer wlm voor de honderdste keer wordt afgesloten.
je kunt instellen dat er eerder gecomprimeerd wordt. klik daarvoor in wlm op de donkerblauwe knop, die links van de knop start staat. klik daarna op opties > mail > tabblad geavanceerd > klik op de knop onderhoud.
je ziet dat er een vinkje staat voor 'de database comprimeren uitvoeren na 100 keer afsluiten'. het getal 100 kun je wijzigen. wanneer jij van plan bent een back-up te maken van je e-mails, dan kun je het getal 100 wijzigen in 1. daarna klik je achtereenvolgens op sluiten > toepassen en ok.
voer de back-up pas uit, nadat je de melding hebt gekregen dat de database gecomprimeerd is. dan zijn de verwijderde e-mails en mappen ook echt weg. nadat je een back-up hebt gemaakt van je e-mail kun je desgewenst het getal weer op 100 zetten.
(http://www.nationaalcomputerforum.nl/showthread.php?t=93661">bron; #2)

windows live mail slaat het e-mailarchief op in de map c:\gebruikers\inlognaam\appdata\local\microsoft\windows live mail (standaard verborgen).
dus eerst even zichtbaar maken.
de in wlm beheerde contactpersonen worden opgeslagen in de map c:\gebruikers\inlognaam\appdata\local\microsoft\windows live\contacts (standaard verborgen).