Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 22-11-2015 20:46:23
Geldzaken & Recht

Omzettingsofferte hypotheek

Beste 1953,

zoals jorisw ook al aangeeft kunt u natuurlijk uw aflossingsvrije hypotheek door laten lopen. als u het risico kunt dragen zou ik dan kiezen voor een variabele rente (die is laag momenteel). gezien de lage variabele rente is dit voor nu (u moet wel het risico kunnen dragen en het vermogen tzt uiteraard om het af te lossen) het voordeligst.

de 'advieskosten' zijn ons door de wetgever opgelegd en de banken/verzekeringen branche doet daar haar voordeel mee. als ik naar de kosten kijk die men rekent dan denk ik 'dat is gemakkelijk verdient' en met mij denken velen dat.
zonder kosten oversluiten naar een andere vorm zal u niet lukken verwacht ik. er zijn wel de nodige verschillen in de kosten die men berekent.
u hoeft uiteraard ook niet bij direktbank hypotheken te blijven, wellicht kunt u de advieskosten die u moet maken nog wel uitonderhandelen als u de keuze maakt tot oversluiten naar een andere vorm.
succes met uw keuze en neem er de tijd voor om er 'goed in te duiken' voordat u beslist.