Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 21-11-2015 13:09:40
Garantie & Verzekeringen

Misleidende reclame fbto?

[quote=hänschen klein schreef op zaterdag 21 nov 2015, 13:02]
verschil natura en restitutie zorgverzekering

het belangrijkste verschil tussen een natura- en een restitutieverzekering is de vrijheid die je hebt om zelf te bepalen naar welke arts, therapeut of ziekenhuis je gaat. bij een naturaverzekering heeft de verzekeraar afspraken gemaakt met bepaalde zorgverleners. dit zijn de zogenoemde gecontracteerde zorgverleners. ga je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, dan vergoedt de verzekeraar minder dan wanneer je kiest voor een zorgverlener waarmee ze afspraken heeft gemaakt. doorgaans krijg je 80 procent vergoed van hetgeen je zou krijgen bij een gecontracteerde aanbieder.

bij een restitutieverzekering ben je vrij om zelf een arts, therapeut of ziekenhuis te kiezen. welke zorgverlener je kiest, heeft geen invloed op de hoogte van de vergoeding die je krijgt. daar staat tegenover dat een restitutiepolis vaak duurder is dan een naturapolis bij dezelfde verzekeraar.
bij mijn restitutiepolis van ohra hing het dan wel van het prijskaartje af en je moet ook nog voorschieten. tja, zie mezelf dat zo niet even ophoesten.

vergoeding van niet-gecontracteerde zorgverleners

gaat u naar een zorgverlener waarmee we geen afspraken hebben? dan vergoeden wij de kosten ook. uw zorgverlener mag dan geen extreem hoge tarieven hebben. het moet natuurlijk ook gaan om zorg die uw zorgverzekering vergoedt. bij een niet-gecontracteerde zorgverlener betaalt u de rekening eerst zelf. daarna kunt u de rekening bij ons declareren.