Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

db87
db87 - 21-11-2015 19:31:56
Computers & Telefonie

Wat is het beste antivirus programma?

Voor resultaten van de anti-virus pakketten ga je naar de websie van de onafhankelijke antivirus testlabs zoals av-comparatives.org en av-test.org

bij websites als de consumentenbond moet je niet wezen, zij beschikken niet over de benodigde expertise. als je een forum zoekt waar o.a ook (gecertificeerde) security experts actief zijn dan raad ik je aan naar wilderssecurity.com te gaan.

van de betaalde pakketten zijn kaspersky en bitdefender die om de troon vechten.

bij de gratis anti-virus paketten ligt het iets ingewikkelder. niet alle gratis pakketten zijn even compleet. de beste drie zijn de laatste tijd avast, avira en avg. avast scoort het beste maar heeft boven gemiddeld veel false positives en het pakket toont af en toe advertenties voor de betaalde versie. verder is het een uiterst licht pakket wat de computer nauwelijks vertraagd en redelijk compleet als geheel.