Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 23-11-2015 14:01:58
Huishouden & Energie

Vervangen draaischijf kwh meter

Kwhmeter met draaischijf behouden i.v.m. mijn zonne panelen

sorry, doch ik snap de beweegreden niet.
met die digitale meter kan- ik schrijf niet; moet - zowel de "dag" als de "nacht" gebruikte ( t1 - t2 als de teruggekeerde uitgesplitst worden. dus, dag zonnestroom wordt gesaldeerd eerst met de "dure" dagstroom, en de nacht resp weekend.. met de in het weekend resp. 's morgens vroeg resp 's avonds laat nog opgewerkte zonnestroom. voordeliger dus dan de hele boel salderen.
en die 100% verrekenen gaat er toch af. redelijk logisch ook, want.. u als hobbyteler gaat ook niet in de top van het seizoen met... 25 kg aardbeien naar ah om dan het hele jaar, ook 's winters, 1/2 kg / week terug te halen voor dezelfde prijs als in het topseizoen geleverde.
met salderen immers moet de el.-mij maar zorgen altijd centrales stand-by te hebben staan voor als de zon eens niet zo schijnt, en.. blijft zelf zitten met de transportkosten. daarnaast mist de staat ( = schatkist = portemonnee van ons allemaal ) de belastinginkomsten. dus.. dat wordt straks terugveren voor € 0,04 / kwh. dag rendement op uw zonnepanelen.

verder: die slimme meter heeft een paar zeer plezierige voordelen:
- je kan zien, hoeveel stroom er afgenomen wordt, oftewel: ga zoeken naar stille stroomvreters / kom in jubelstemming als je het verschil ziet tussen je led-lamp en je halogeenlamp.
- je krijgt regelmatig een overzicht. dus.. niet ineens meter op hol, forse rekening, doch.. je kan zien wat je verbruik per maand geweest is. ligt ook nog eens vast. dus.. buurman sluit zijn plantenkwekerij aan op jouw kabel: valt direct op. geen gezanik meer over... maar hoe kan ik zoveel verbruikt hebben.. want .. je ziet het regelmatig.
- er komen geen duistere figuren meer aan de deur op de meterstand op te nemen.

nadeel: men zegt dat het theoretisch mogelijk zou kunnen zijn, dat men buiten af kan lezen, dat het stroomverbruik erg laag is, dus vermoedelijk op vakantie. wel knap dure apparatuur nodig. oftewel: crimineel gaat voor tonnen investeren om bij een huiskraak voor € 5000 mee te kunnen nemen, wat op de 2e hands markt € 1000 opbrengt ? ga rekenen leren !