Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 23-11-2015 23:26:21
Huishouden & Energie

Vervangen draaischijf kwh meter

Hoi romaris,
even helder krijgen wat het verschil is tussen een digitale meter en een slimme meter. volgens mij wordt daarmee steeds het zelfde bedoeld.

als je niet had doorgegeven aan jouw energieleverancier dat je panelen had laten installeren dan zien ze aan de vermindering van hun elektriciteit aan jou dat er iets aan de hand is. dus denken ze meteen aan illegaal aftappen of een kapotte energiemeter. zo gek nog niet, toch?

ook is het mogelijk dat ze wel weten dat je panelen hebt en verzinnen deze smoes om jouw energieverbruik op afstand te kunnen meten, scheelt weer kosten.

tot slot: natuurlijk ben je verplicht om ze kosteloos een nieuwe energiemeter te laten plaatsen als de oude 'afgekeurd' is, maar jij mag eisen dat het een draaischijf wordt. plaatsen ze toch een digitale dan zal het even zoeken worden naar de uitspraak die een minister ongeveer een jaar geleden heeft gedaan over jouw recht in deze.

succes,
erky